Moms visas:
CartDin varukorg är tom!

Berättelse

Vi utbildar tusentals personer varje år i HLR. Nedan kan ni läsa om en berättelse av Martin, som gick utbildning i första hjälpen och HLR bara en vecka innan han fick använda sina kunskaper skarpt. Tack vare Martins agerande räddade han livet på en person. Har du eller någon i närhet också en berättelse att dela med sig? Ta då kontakt med oss.

"Jag vill tack er så himla mycket!! Gick er HLR utbildning genom mitt jobb SW i Malmö i förra veckan onsdagen den 15/3-17. Vi hade Robert Kisovec som utbildare. Han var mycket engagerad och kunnig med bra erfarenhet, han var så jäkla bra! På dessa 3 timmar vi hade gick han igenom allt och mer därtill!! Vi alla var så nöjda över hur han förmedlat sina kunskaper!

Igår hamnade jag i en situation med min fru där jag kör och ser en äldre man i ca 65 års åldern som trillat och ligger blöder. För att göra historian kort så går jag ut och ser vad jag kan göra försöker komma ihåg vad Robert lärt oss. Mannen andas först men börjar snart rycka och slutar andas. Jag startar HLR direkt, ambulans kommer hyfsat snabbt, men kändes som en evighet. Jag fortsätter med HLR medan ambulanspersonal ger sprutor, andning mm. De var två st ambulansförare och hjärtstartare kopplas in 2-4 omgångar och jag fortsatte hela vägen med HLR. (Tar tid innan ytterligare 2 ambulanser kommer...)

Ambulansföraren tackar mig och tar mitt nummer och lovar återkoppla. Detta hände igår vid kl. 10:00. 10:30 ringer ambulansföraren och tackar igen och meddelar att han andas men är nedsövd/medvetslös och att han ringer igen senare under dagen för att meddela. Vid 15:00 ringar jag och frågar. Han ligger fortfarande nedsövd. Vid 17:00 ringer ambulansmannen och meddelar att mannen vaknat och lever och inte har några skador förutom brutna revben. Han säger också att mannen kommer vilja ringa mig senare under veckan...!

På kvällen ringer hans dotter och tackar för att hennes far lever!

Tacksam för att jag fick utbildningen av just Robert och er! Att jag kunde göra skillnad och förstod vad som hände under processen hela vägen! Robert gjorde det så Jäkla bra! Tack vare honom lever en pappa idag!

Ni gör skillnad varje dag!

TACK!!!!!!"

 

Martin Amarelle

Regionchef
SW - en del av SJR koncernen

Information