08-12 14 64 90

Exkl moms
  • Inkl moms
  • Exkl moms

Första hjälpen till Psykisk Hälsa (MHFA)

First Aid Sweden erbjuder två dagars-utbildning i Första hjälpen till Psykisk hälsa. Utbildningen genomförs av instruktörer utbildade av NASP, Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention av psykisk ohälsa.

De flesta känner till att Första hjälpen handlar om att kunna rädda liv i en livshotande situation. Precis som hjärt-lungräddningens L-ABC vid akut kroppslig sjukdom finns ett Första hjälpen-program vid olika psykiska kristillstånd, med en handlingsplan.

Första hjälpen till psykisk hälsa syftar till att rädda liv genom att ökade kunskaper om psykiska sjukdomar, självmordsförsök och självmord. Genom att vidta ett antal enkla åtgärder i en akut situation kan man förhindra att tillståndet förvärras eller förbättra möjligheterna till tillfrisknande.

MHFA (Mental Health First Aid) genomförs på uppdrag av Socialstyrelsen och NASP. 

Utbildningen finns med inriktning i följande område:

Mental Health First Aid med inriktning vuxen
 Mental Health First Aid med inriktning ungdom
 Mental Health First Aid med inriktning äldre


Utbildningens mål - Suicidprevention

Målet med utbildningen i första hjälpen till psykisk hälsa är att öka kunskap om psykisk ohälsa och psykisk sjukdom för att på så sätt minska fördomar och stigmatisering. Med tanke på hur vanligt det är med psykisk sjukdom är det större sannolikhet att träffa på en person med psykiska besvär än att hamna i en situation där man får användning av sina kunskaper i fysisk livräddning. 


Datum

Du som bokar för fler än 8 personer kan föreslå datum själv.Pris
Lämna intresseanmälan för offert (gäller företag & organisationer)
Privatpersoner eller enstaka personer kan boka en
öppen kurs eller fylla i formuläret på sidan.


Självmordslinjen (MIND) - För dig som söker akut hjälp eller information, klicka här. Öppet dygnet runt. 


Länkar:

Suicidpreventiva dagen 2022 - Varje år den 10 september uppmärksammans den suicidpreventiva dagen världen över med syfte att prata och öka kunskapen om att förebygga suicid. 

Lämna intresseanmälan

Information
  

',

För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service ber vi dig välja om du vill se priser inklusive eller exklusive moms.