Moms visas:
CartDin varukorg är tom!

Kunskap som räddar liv

AFS 1999:07 är arbetsmiljöverkets föreskrift som handlar om hjälpåtgärder vid olycksfall och akut sjukdom som omedelbart måste vidtas på plats för att återställa och upprätthålla livsviktiga kroppsfunktioner. Denna föreskrift ska följas av varje företag, det innebär att alla företag ska ha en första hjälpen- och krisstödsplan. Om du är osäker på vilken utbildning ditt företag måste ha kan du alltid kontakta oss.

Vår önskan är att alla som träffar på någon skadad vågar ingripa. Det är inte alltid så enkelt att veta vilken typ av vård som krävs, och det är inte heller vårt jobb. Men det är vår skyldighet att hjälpa varandra, och att hjälpa varandra behöver inte vara svårt. Ibland kan det räcka att bara stanna till, fråga om personen behöver hjälp, stanna kvar och hålla hen i handen i väntan på professionell hjälp. Med praktiska övningar, där man övar på olika scienarion, lär man sig hur man enkelt kan hjälpa till med enkla medel.

 

Barnolycksfallsutbildningen lämpar sig för föräldrar, förskolepersonal och andra som ofta kommer i kontakt med barn. Under utbildningen går man igenom L-ABC, Första hjälpen & hjärt-lungräddning (HLR).

Första hjälpen & HLR är den vanligate utbildningen. Det är en bra grundläggande utbildning där man igenom L-ABC, Första hjälpen & HLR med inriktning vuxna. Möjlighet för påbyggnad finns av exemeplvis hjärtstartare.

Hjärt-lungräddning (HLR) är den kortaste utbildning. Här övar man på medvetslös person med och utan andning. Denna utbildning omfattar ca 1 - 1,5 timme med fokus på HLR och stabilt sidoläge. Gäller för både barn och vuxeninriktning.
HLR med hjärtstartare eller D-HLR är en 2-3 timmarsutbildning där man får gå igenom hjärtstartare samt öva på maskninen tillsammans med hjärt-lungräddning. Bra utbildning inför köp av hjärtstartare.Brandutbildningen lär er att agera rätt vid brandfarliga situationer. Även denna utbildning bygger på praktiskt övningar för att få ökad förståelse och kunna förebygga brandfara.Instruktörsutbildningen lämpar sig för dem som vill utbilda andra. Denna utbildning riktas till alla grupper. I utbildningen ingår kursmaterial och möjlighet att köpa utrustning till reducerat pris.
Krisstödsutbildningen syftar till att ge deltagarna grundläggande kunskaper i pskylogisk första hjälpen för att öka beredskap och handlingskraft i mötet med människor i kris.Öppna utbildningar är de utbildningar ni får genom att komma till oss. Vi har ett öppet bokningssystem som ni själva bokar in er på. Alla kan boka dessa utbildningar. Kurserna hålls i Aspudden i Stockholm.

Repetitionsutbildningar erbjuder vi till dem som tidigare har gått en utbildning och behöver en uppdatering. Utbildningen genomförs till reducerat pris och tid. Röda Korset rekommenderar att man uppdaterar kunskaperna minst vartannat år.

Information