08-12 14 64 90

Exkl moms
  • Inkl moms
  • Exkl moms
CGS 2 liter AVD brandsläckare, LITHEX-2 CGS 2 liter AVD brandsläckare, LITHEX-2

CGS 2 liter AVD brandsläckare, LITHEX-2

2 047,20 kr
Finns i lager
Finns ej i lagret
.
Finns ej i lagret
Produktbeskrivning:

2L AVD brandsläckare är lämplig  att använda mot  brand i litiumjonbatterier och fasta metaller samt vid brandbegränsning. Mot brand i litiumjonbatteri som uppgår till 250 Wh, ex. elverktyg, drönare och hemelektronik. Brandsläckaren kan också användas vid bränder i elektriska installationer som uppgår till 1000V, med ett säkerhetsavstånd på minimum 1 meter.

  • PFAS- och tensidfri
  • Brandklass: A
  • Effektivitetsklass: 5A
  • Certifiering: EN3-7, CE, Wheelmark
  • Användningsområden: Industri, butiksverksamhet, offentlig verksamhet, mekanisk verkstad, bostäder, lagerlokaler, flygplatser, hamnar, återvinningsstationer, sjukhus, batteriinsamling etc.

Om CGS brandsläckare

Våra CGS brandsläckare tillverkas i kvalitetsstål och är speciellt utvecklade för att tåla tuffa miljöer. Rostfria material används i ventil och handtag vilket ger hög korrosionsbeständighet. De flesta modeller är även utrustade med testnippel som gör det enkelt att kontrollera trycket. Brandsläckarna från CGS innehåller ett effektivt släckmedel som garanterar maximal släckeffekt och använder kvävgas som drivmedel.

 

Om AVD

CGS AVD-brandsläckare är lämplig attanvända mot bränder i litiumjonbatterier och fasta metaller. AVD-släckaren är testad och godkänd enligt EN3-7. Den höga halten vatten i AVD kyler brandhärden effektivt. Eftersom AVD har en god vertikal vidhäftning kyler AVD vertikala områden där andra släckmedel rinner av snabbt utan märkbar effekt. AVD lägger sig som ett täcke över brandhärden vilket hindrar syretillförseln och kväver elden snabbt. Eftersom vermikulit står emot höga temperaturer upp till en bra bit över 1000 °C så ligger täcket av AVD intakt även vid de svåraste och hetaste bränder i litiumjonbatterier. 

De unika egenskaperna i AVD gör att släckmedlet kan användas inom flera områden särskilt inom brandbegränsning.

 

Våra gröna symboler

För att förtydliga miljöklassificeringen på våra brandsläckare har vi valt att visualisera detta med hjälp av två symboler.
 

PFAS-fri släckare. Den här släckaren är helt fri från PFAS.

 

PFAS- och tensidfri släckare. Det bästa miljövalet.Information
  

',

För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service ber vi dig välja om du vill se priser inklusive eller exklusive moms.