08-12 14 64 90

Exkl moms
  • Inkl moms
  • Exkl moms

Hjärtstartarregistret

Civilförsvarsförbundet och Svenska HLR-rådet har tagit initiativet till Sveriges Hjärtstartarregister och Hjärt-Lungfonden är en samarbetspartner. Hjärtstartregistret är ett nationellt register för de hjärtstartare som finns tillgängliga utanför sjukhus i Sverige. Ju snabbare en hjärtstartare är på plats och används vid misstänkt hjärtstopp ökar chansen att överleva markant. Syftet med registret är att allmänhet ska kunna se var en hjärtstartare finns placerad. Med hjälp av bland annat en applikation till telefonerna kan man alltså hitta närmsta hjärtstartare.

Registreringen är kostnadsfri och frivillig och görs själv via www.hjartstartarregistret.se  

Appar

Via www.hjartstartarregistret.se och appen "Rädda Hjärtat" kan man få snabb information om var hjärtstartare finns placerade.

Registret har ett samarbete med SOS Alarm. Detta gör att larmoperatören kan se de registrerade hjärtstartarnas placeringar på kartan och upplysa inringaren om var närmaste hjärtstartare finns för snabb livräddande insats i väntan på ambulans.

 

En registrering är gratis, helt frivillig och innebär inga krav. Däremot kan registreringen bidra till att rädda liv!

Information
  

',

För att vi skall kunna ge dig bästa möjliga service ber vi dig välja om du vill se priser inklusive eller exklusive moms.